Vesele ' 90-te

Colonia (Kolonija)

Muzika i raspoloženje — Autor boske90 @ 23:30
Možemo reći da je to najpopularnija dance grupa u Hrvatskoj, naravno bilo je tu još puno grupa ali "Kolonija" je jedina uspela ostati na sceni. Sve to počinje davne 1996. u gradu po kom su i dobili ime Vinkovcima. Grupu su osnovali dva prijatelja Boris i Tomislav dva dj-a, i zato su se odlučili za dance, bili su upućeni u tu muziku. Za svog glavnog vokala uzimaju Indiru koja im je već radila neke džinglove i reklame na radiu.
 
Prvi svoj singl izbacuju nedugo posle osnivanja 1996. pod nazivom "Nek' vatre gore sve" pesma je obišla sve radio stanice u Hrvatskoj i možemo reći bila hit. Drugi singl, možemo slobodno reći da od njega i sve počinje, sjajna pesma koju svi i dan danas rado slušamo "Sve oko mene je grijeh" koji se našao na nacionalnoj top listi i postao je veliki hit. Tako da su 1997. potpisali prvi profesionalni ugovor sa diskografskom kućom "Crno bjeli svjet" i izdaju svoj prvi album pod nazivom "Vatra i led". Album se sjajno pokazao prodali su preko 40.000 kopija.
 
Naravno možemo reći da im je tada krenulo, 1999. izbacuju sledeći singl "Njeno ime ne zovi u snu", a odmah za tim i svoj drugi album "Ritam ljubavi".Tada i postaju i grupa sa najviše prodanih ploča u Hrvatskoj, i prelaze u drugu diskografsku kuću "Croatia records". Njihov treći album je "Jača nego ikad" pušten je u prodaju širom cele bivše Jugoslavije.
 
Rećali su se hitovi, pesma "Sexy body" uspeva da dospe na kompilaciju "DJ dance charts" 2001. godine. Njihov četvrti album "Milijun milja od nigdje" je proglašen te 2001. godine za najprodavanji album u Hrvatskoj, a prodali su preko 300.000 kopija i po svetu. Hit sa tog albuma "Za tvoje snene oči" pobeđuje na Hrvatskom radijskom festivalu. 2002. godine izbacuju svoj peti album "Igzbljeni svijet" u kome se nalazi 13 novih pesama i DVD sa njihovom biografijom. Hit sa tog albuma "Oduzimaš mi dah" pobeđuje na Hrvatskom radijskom festivalu, i postaje pesma koja se najviše puštala u 2002. godini.
 
2003. godine njihov šesti album "Dolazi oluja", najviše je poznat po trećoj uzastupnoj pobedi na Hrvatskom radijskom festivalu sa pesmom "C'est la vie". Svoj sedmi album snimaju u drugoj diskografskoj kući "Menart" i izdaju album pod nazivom "Najbolje od svega" koji je takođe pušten u prodaju Rusiji, Ukrajini, Kazakstan i u Češkoj. Album "Do kraja" je bio prvi album sa zvukovima modernog dance-a i zvuka balkana, album je proslavljen sa pesmom "Do kraja" bio je izbačen 2006. , a već 2007 uspevaju da se plasiraju na "Evrosong" na kom su bili 16 mesto od 41. Njihov singl "Pod sretnom zvijezdom" 2007doživljava veliki usšeh izabran je za karakterističnu melodiju  "Velikog brata", a album tek izlazi polovinom 2008. godine.
 
A 2010. godine su izbacili svoj deseti album "X" i očekuje se da bude popularan kao i svi predhodni albumi, a ljudi pričaju da će pesma "Zavoli me u prolazu" postati veliki hit.Tako da Colonia ne prestaje sa svojim velikim radom, i ostala je na muzičkom putu muzike za koji kako kažu Tomislav i Boris znaju šta ta muzika znači ljudima koji su željni ritma i plesa...

Alfred Dzonatan Kvak

Generalna — Autor boske90 @ 20:50

Možda se sećate malog patka, ma sigurno ga se sećate. Ja mislim da nema deta iz tog perioda koji nije gledao Alfreda. Ja se čak sećam da sam uvek pre vrtića ustajao ranije kako ne bih propustio jednu epizodu Alfreda, iako mi je teško išlo to ustajanje.Kako je beše ono išla špica:

Kvak kvak

Neka priču čuje svak, o patku po imenu Alfred Kvak, Alfred Džonatan Kvak

On živi u ljupkom gradiću

U zemlji gde cvetaju bašte

Zemlji iz mašte... itd

Kako to zvuči lepo, e to su bili crtaći, kad se setim ma moraću da nađem da gledam negde Alfreda. Oh pa sad sam se setio bila je tu i odjvana špica kako ona beše:

Alfred je veseljak, veliki veseljak.

Raspolozen je chak i, kad je crno sve.
Alfred se igra, voli da se igra.
Dete u srcu, dugo bice jos.
Nestashan je retko, ali cak ni tada.
Ne moze se reci, da je momak losh!

Čuj momak loš :) i za kraj ostavio bih najlepše delove pesmice:

Kopnom i po vodi Alfred svetom brodi.

Osmeh ne krije i nikad ne odustaje... :) :) :)


Muzika kao "punjač" pozitivne energije

Muzika i raspoloženje — Autor boske90 @ 22:34

Dobro veče blogeri. Koliko puta mi se samo desilo pogotovo kada je ovako "lepo" vreme napolju da sam smoren ili totalno neraspoložen, pa ja mislim jedno mali milion puta. Naravno za to postoje razni nazovimo ih lekovi.Moj lek je muziku bez koje ne bih mogao da živim, prosto je to droga za mene.

Tako da ja kada sam smoren puštam samo muziku koja me puni pozitivnom energijom dok ne osetim da su baterije pune, imam osećaj da bih mogao da podnesem mnogo velike napore, da izađe da trčim go po kiši Tongue out ili tako neke ludorije koje bi mi u tom trenutnu delovale blesavo.

Jednostavno kada ste pozitivno raspoloženi imate utisak da ste najači, najbolji itd... Ne znam da li je isto tako i kod vas, ali ja definitivno ne želim da idem na odvikavanje od ove moje droge, meni prija preporučio bih je i vama kada niste raspoloženi Wink...


Kralj muzike 90-tih Dr Iggy

Generalna — Autor boske90 @ 15:50

Malo je reci kralj, to je legenda koja zivi. Svi znamo ko je on, njegova karijera počinje zvanično 92' godine kada snima svoj prvi singl "Zašto ja" koji se tada emituje na Studiu B u emisiji pod nazivom "Demovizija" to se svidelo publici i nateralo da snimi još mnogo demo snimaka kao što su:"Nikad", "Mangup"(http://www.youtube.com/watch?v=CGfjMjIWe0M), "Kazi mi" itd.

Tada sa svojih sedam demo snimaka počinje da nastupa po Srbiji, i naravno prolazio je lepo kod publike. Pravi početak je 5.jula 1993. kada je ubedljivo bio najbolji na dens festivalu u Beogradu, dobio je dosta poziva da bude gost u radijskim emisijama, polako postaje zvezda ali se nije uobrazio. 94' godine počeo da snima svoj prvi album, album je završen posle niza problema 14.januara 1995.na tom albumu našli i hitovi današnjice "Nikad" i njegov najveći hit, hit za sva vremena "Oči boje duge".

Naravno tu su i drugi njegovi albumi 1996 snima svoj drugi album "Kao pre", 1998 treći "Kad reči nisu potrebne", 2000 četvrti "Zbog tebe" i peti 2002 pod nazivom "Sve. Sa svoj rođendan 1996 napravio je veliki koncert u Sava Centru koji je savršeno prošao, a ponovio ga je i ove godine 2. februara 2010 godine. Danas je jedan od najtraženih u regionu.

Ove godine je snimio i novi singl "Volim samo tebe" koji je veoma dobro publika primila. A on kreće u novu promociju svoje omiljene muzike densa. Tako da su njegove pesme i dan danas slušane, a njegovi nasutpi su posećeni, kao što on sam voli da kaže "Došao je tiho i ušao u legendu".

http://img833.imageshack.us/i/jaidriggy.jpg/

i evo još jedne slike sa doktorom: Powered by blog.co.yu