Vesele ' 90-te

15 Nov, 2010

Dj Bobo

Muzika i raspoloženje — Autor boske90 @ 14:10

Veliki Švajcarski pevač, tekstopisac, muzički producent i igrač. Možda i mnogi od vas nisu čuli za Dj Bobo-a, ali je veoma popularan u dance muzici. Prodao je preko četranest miliona ploča u svetu, a izdao je deset studijskih albuma.

Njegovo veliko probijanje na scenu je bilo daleke 1992. god kada izdaje veliki hit "Somebody dance whit me", i sa tom pesmom osvaja prvo mesto po slušanosti u Švajcarskoj i Švedskoj a ulazi u top 5 u Nemačkoj. Drugi hit "Keep on dancing" je postigao možda i veći uspeh nego njegov prvi, jer je ušao u top 10 svuda po evropi, i podstakao ga da snimi svoj prvi album "Dance with Me" 1993. godine.

Njegov drugi album"There is a party", po meni možda sadrži jedan od njegovih najvećih hitova "Love is all around", koja ulazi u top 20 u Skandinaviji, a u Nemačkoj dobija zlatni sertifikat za šestu ploču za redom. Naravno tu je i pesma "Let the dream come true" isto jedan veliki hit.

Njegov možda najveći hit je izašao 1996. godine verovatno je dosta vas čulo za tu pesmu "Freedom", jedan veliki hit u Nemačkoj je proglašen za osmu zlatnu ploču. Posle velike turneje po Aziji izdaje novi album pod nazivom "World in motion", i kreće u novu promocionalnu turneju po Južnoj Americi i Aziji. Tih godina 1996 - 1999 je ima najveću popularnost u karijeri.

Izdaje jos dva albuma "Level 6" kao i svi njegovi albumi postiše veliki uspeh u Švajcarskoj, a album "Planet colors"  postaje broj 3 i ulazi u platinum records u Švajcarskoj. Februara 2003. godine izadje svoj album "Vision" tada opet uzima mesto broj 3 u Švajcarskoj, i uzima nagradu za najprodavaniji pevač godine u Švajcarskoj.

Posle velike pauze Dj Bobo rešava da se vrati na scenu naravno u svom fazonu i pravi album "Fantasy", kao i njegovi svi albumu koji su doživeli veliki uspeh ovaj album osvaja drugo mesto, i po meni na njemu se nalaze dva velika hita kakve je Dj Bobo pravio i u mlađim danima svoje karijere "Superstar" i "This is my time". Možda manje popularan i poznat kod nas i u Jugosferi, ali mnogo popularan i poznat Nemačkoj, Švajcarskoj, Austrijskoj i još mnogoj evropskoj publici. Jedan veliki denser i veliki pevač, zato vam postavljam njegov hit sa novog albuma "Superstar" pa vi sami procenite da li je ostao dostojan "Eurodancer".

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu