Vesele ' 90-te

10 Dec, 2010

Eh samo kad se setim te 1998 !!!

Generalna — Autor boske90 @ 21:00

Ne mogu nikad da zaboravim baraž za svetsko prvenstvo u fudbalu 1998 godine u Francuskoj. Kada je Jugoslavija deklasilara naše komšije Mađarsku u prvoj utakmici sa 7:1 a u drugoj utakmici sa 5:0. Tako da smo uspeli da se kvalifikujemo na svetsko prvenstvo.

U Fransuckoj smo dočekani kao favoriti iz senke, za najviši plasan na prvenstvu. A to su nam osigurali velika imena u reprezentaciji kao što su MIjatović, Mihajlović(meni tada omiljeni igrač), Jugović itd. Kako su igrali ti momci to je bilo neverovatno, ne znam da li je za to zaslužan trener Santrač, ili možda neko njihovo međusobno poštovanje i dogovaranje ali je to bio veliki uspeh za naš fudbal.

Grupa F, Iran, Nemačka( sa ovim nemcima večito igramo kao i sad pre par meseci proganjaju nas :D) i SAD. Utakmica sa Iranom, našim navijačima je možda delovala izgubljeno jer u prvom poluvremenu nismo imali niti jedan šut ka golu, jer su igrači na sredini igrali očajno. Ali celu situaciju izvlači jedan od najboljih šutera svih vremena Siniša Mihajlović sa sjajno izvedenim slobodnim udarcem.

Druga utakmica sa velikom nemačkom, u prvih 70 min možda jedna od najboljih utakmica naše reprezentacije prosto smo sijali, vodili smo sa 2:0, strelci Stanković i Stojković, ali kako je poznato fudbal se igra dok sudija ne odsvira kraj. A nemci igraju do kraja i uspeli su da izjednače na 2:2, jedan auto go koji je poremetio našu ekipu i to su pametno iskoristili i smestili nam još jedan.

Treća utakmica sa SAD-om je bila jedna veoma očajna igra našim reprezentativaca, poveli smo veoma rano u 4. min  strelac Komljenović. Totalno su bili uspavani naši plavci, ali dobro rpošli smo dalje u osminu finala. A tamo Holandija, a mi igramo tu utakmicu kao sise. Krajnji rezultat je bio 1:2 za Holandiju. Tada je u tom 51. minutu bilo kletvi ja mislim kao kiša, ja lično nisam mogao da verujem mislim zapeo ko da oće volu rep da izčupa, a mi imali priliku da povedemo sa bele tačke i možda odemo dalje a Mijatović pogodi prečku.

A posle ovoga reprezentaciji opala opasno koncentracija i naravno Holanđani dali gol i to u nadoknadi vremena, pa mi baksuzi al dobro šta da se radi, biće i drugih prilika propustili smo ovu 2010, iako mi je ova ekipa najviše ličila na onu iz 1998. Čekamo sledeće prvenstvo a evo i jedne pesmice za vas za tu 1998 što bi rekao Dejan Stanković:"Kao osmo svetsko čudo, duvaće i plavi yugo" :D :D :D

 

 


Komentari

  1. Mihajlović je na utakmici s Njemačkom pljunuo Jeremisu u usta. Od tog trenutka sam navijao za Njemačku.

    Autor mladiluk — 11 Dec 2010, 13:14

  2. hahaha, to sam zaboravio...

    Autor boske90 — 11 Dec 2010, 17:39


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu